2011-01-09

Požėla pas socdemus = deguto šaukštas medaus statinėje?

Nusprendžiau pasidairyti po politinių partijų tinklalapius prieš savivaldybių tarybų rinkimus. Sakau, pradėsiu nuo socdemų. Visgi seniausia Lietuvos politinė partija. Nors tikrai ne tokia, kokia yra Švedijoje. Pas mus ji kitokia – su LKP, LDDP ir kt. komunarų priemaišomis. Ištirpo A. Sakalo chebra... O gaila.

Tinklalapyje www.lsdp.lt Jus pasitiks daug seniai pažįstamų dėdžių ir tetų veidų, besistengiančių įtaigiai nusišypsoti tau, mielas rinkėjau, be kurio jie netaptų tokie saldūs ir turtingi. Populistinės akutės žvelgia iš photoshop‘u padailintų nuotraukų. Gražu. Raudonasis kampelis turtingame rožių kambaryje. Socdemai, matyt, net face-control padarė. Nededa visokių stikliuko mėgėjų medžiotojų būrelių veidelių. Deda perspektyvias „knysles“.

Šiai partija svarbiausias yra žmogus. Netikit? Ir aš netikiu. Bet ten taip parašyta.

Todėl jiems svarbus ir Juras Požėla. Aš vis galvoju, ar ten jo kokį senelį-prosenelį-giminaitį sušaudė 1926 m. gruodį. Jei tai tiesa, tada tikrai socdemai galėtų iškelti Poželą su lozungais, transparantais ir gvazdiku atlape bei raudona vėliava. Tik bėda ta, kad tada jų neišrinktų niekur. Ale, Požėliuką vis tiek į pirmą puslapį kiša.

Kodėl? Nes Požėla proto simbolis; ir tai jums tuoj pat įrodysiu (citatos iš http://www.pozela.lt/2010/12/29/priestarauju-mitingu-draudimams/). Štai kas ten parašyta: „naujasis Vilniaus miesto meras Raimundas Alekna, nors ir žadėjo vilniečiams daugiau demokratijos, nei jo pirmtakas Vilius Navickas, toliau laikosi tik konservatoriams ir liberalams būdingos politikos, nedarydamas nieko, kad būtų užtikrinta gyventojų teisė į taikius susirinkimus“. Absoliutusis populizmas kvadratu. Ei, Požėla, pavartyk Susirinkimų įstatymą. Paskaityk atidžiai. Kas ten parašyta? Ech... Na, juk gėda už tavo tokias blevyzgas seniems partiečiams. Ale, kur tave gi dėsi? Na, jaunas tu, Jurai, jaunas, bet... su logika, na, kaip čia pasakius.. Na, nieko tokio. Skaitom toliau.

„Dešiniųjų politinių jėgų atstovai demokratinėje šalyje jau ne pirmą kartą mėgina riboti ir varžyti gyventojų teisę pareikšti savo nuomonę. Šiuo sprendimu pažeidžiama Konstitucija, kurios 36 straipsnis skelbia, kad „negalima drausti ar trukdyti piliečiams rinktis be ginklo į taikius susirinkimus“. Čia kaip Sniečkus kalėjime pavarė Požėla. Bet verčiau, Jurai, skaityk minėtą Konstitucijos straipsnį iki galo. Perskaitei. O ką ten rašo? ...Vėl nusikeikia senieji partiečiai, matyt, galvoja: „auga populistas Jurukas. Prie komunistų būtų tikras KOMUNISTAS“. Ale, gėda turbūt socdemams, nes Juruko sapalionės toooookios... Čia tau ne J. Sabatauskas, čia tau ne Č. Juršėnas. O čia, po šimts pypkių, Juras Požėla. Socdemų ateitis... Cha cha cha (džiaugiasi ir trina rankas konservatoriai, liberalai, paksistai, darbiečiai).

Tęsiam toliau Požėlos pareiškimą: „Norėčiau pabrėžti, kad V.Dastikas (Renginių derinimo komisijos pirmininkas – aut.past.) yra politinio pasitikėjimo pareigūnas ir tokie jo sprendimai nesiderina su demokratiniais principais bei negali būti toleruojami“. Jurai, ar tamstai nesiderina demokratiniai principai? Ar tamsta negali toleruoti? Norisi revoliucijos? Nebus revoliucijos, Jurai, nebus...

Tai dabar jūs man pasakykit, ar socdemai jau byra, jei prie Butkevičiaus šliejasi tokios personos kaip Požėla? Aš suprantu, kad Butkevičius populistas, bet jis protingas. O Jurukas?.. Ir pagal kokius kriterijus tokie keistuoliai ten papuola? Į LSDP nebeužsirašinėja protingesni žmonės?

Beje, tas Juras... Tai tas pats žymusis Juras Požėla? Algirduko Paleckiuko draugas? Na, tai bent tada kontingentas pas socdemus. Gal jie savo rinkiminiuose lapeliuose galėtų parašyti: „rinkite mus ir išrinksite senųjų komunistų dvasią“. Ne, socdemai to nedarys. Juk nesinori prapilti dar vienų rinkimų... Oi, kaip nesinori socdemams vėl būti niekam nereikalingiems. Tai gal tu, Juruk, ir nesimakaluok socdemams po kojų.

1 komentaras: