2011-01-17

Sausio 13-oji - naujausių laikų istorija

Manau, visi, kurie skaito šį pranešimą, yra neabejingi Sausio 13-osios aukų atminimui ir nei vienam iš jūsų nekyla paleckiškos mintys. Iš tiesų, pastaruoju metu vis dažniau girdisi dejonių, kad "ne už tokią" Lietuvą kovojom. Tačiau tuo metu buvo apginta Lietuvos laisvė, o ne sotesnis dešros kąsnis. Juk nepaisant to, kad kalėjime gali šlamšti juoduosius ikrus, tu vis tiek esi kalėjime, o ne laisvėje.


Kas jau pamiršo sovietmetį, rekomenduoju pasižiūrėti savotiška prancūzų vaidybinį filmą "Sex et perestroika" (http://www.imdb.com/title/tt0164876/). Iš tiesų, įdomu tai, kad daugelis filmo epizodų yra dokumentiniai kadrai. Kartu matosi demokratijos apraiškos, kurios, manau, buvo Rusijoje daug tvirtesnės, nei dabar.

Stengiuosi nuolat sekti informaciją apie Lietuvą tiek propagandiniame Kremliaus portale regnum.ru, tiek nepriklausomame tinkalalpyje svobodanews.ru. Aišku, nenustebino Kremliaus išskirtos A. Paleckio interpretacijos dėl to, kad "savi šaudė į savus", bet maloniai nustebino svobodanews.ru paskelbta serija pranešimų apie 1991 m. sausio 13 d. įvykius Vilniuje. Rekomenduoju pasiklausyti audio įrašus:
http://www.svobodanews.ru/audio/audio/294430.html
http://www.svobodanews.ru/audio/audio/294543.html
http://www.svobodanews.ru/audio/audio/294677.html

Be to, čia galite surasti ir kitos informacijos, susijusios su tragiškais Sausio 13-osios dienos įvykiais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą