2011-02-07

Turgininkų kasos aparatai su raudonomis Paleckio vėliavomis

Eilinį kartą kažko piliečiai nesuprato, todėl ėjo protestuoti prieš kasos aparatų įdiegimą dengtose turgavietėse, kur prekiaujama maistu. Ieškodami rinkėjų balsų savo knysles įkišo opozicijoje dėl savo nepopuliarumo priversti būti paleckininkai ir kiti į juos panašūs politikos varguolėliai.

Tai dėl ko buvo protestuota? Ogi dėl to, kad aparatai neleis legalizuoti juodai uždirbtų pinigų, bus supaprastinta buhalterinė apskaita, prekeiviai nebegalės manipuliuoti lenkiškų, daniškų ir kt. kiaulidžių produkcija kaip lietuviška ir t.t. Pagaliau paaiškės, kiek ir kur pinigų dingsta, kas ir kaip bandė kažką daryti.

Kas mums iš to? Pagerėja mokesčių surinkimas, žinome, ką valgome, užtikrinama sąžininga konkurencija, nes, pripažinkim, kai kurie ūkininkai ir prekeiviai naudoja tuos kasos aparatus ir kažkaip per daug nesiskundžia, kad „valdžia bloga“.

Kuo toliau, tuo aiškiau matosi smulkaus verslo nenoras mokėti mokesčius, noras juos nuslėpti ir pan. Ir dėl to kalta valdžia? Kiekvienas ekonomistas tik paremtų, pavyzdžiui, Šimonytės poziciją, o Kubilių net pabartų, kad priemonės, kurias taiko yra per švelnios.

Tačiau liumpenams atrodo kitaip. Užuot bandę maksimizuoti pelną kitomis priemonėmis ir pan., jie verčiau tai linkę daryti nuslėpdami mokesčius. Ir nėra kitokių išeičių? Juokinga. Beje, visi tie, kurie moka mokesčius, turi teisę tikėtis, kad kiti tą darys. Kas to daryti nelinkęs, tada tegul eina „šunims šėko pjauti“.

O dar įdomiau, kad savo knysles tarp „nabagų“ prekeivių kiša norintis būti prie valdžios lovio. Nors kam tokie reikalingi? Niekam. Ypač Paleckiukas – komunisto anūkas. Aišku, jo vizijose, matyt, laikai, kada vogti buvo galima, dar nepasibaigė.

Ir dar. Naujienų tinklapiai pasirodė antraštėmis – pareigūnų desantas prieš turgaus prekeivius. O čia blogai? Užtenka sausio 16 d. mitingo. Mandalovo dalinys per mažai davė į kaulus visokiems proletarams tinginiams komunistėliams. Reikėjo daugiau duoti, o ir peno būtų Rusijos televizijoms. Juk gražu.

O situacijai keisti yra rinkimai, gerbiami turgininkai, paleckininkai ir kt. politikos atliekos. Kas eina prieš konstitucinę valdžią, tas turi pareigą atsakyti. Be to, sovietmetis baigėsi prieš 20 metų, tad gal laikas nustoti pelnytis iš valstybės ir nebebadyti pirštais, kad tie ir tie vagia, tad ir aš galiu vogti.

Geresnis gyvenimas prasideda nuo kiekvieno asmeniškai. Nustokit dejuoti, mokykitės, švieskit, netingėkit, planuokit, nevartokit alkoholio nors metus ir gal situacija pagerės?

1 komentaras:

  1. Visiškai sutinku, mokesčių slėpimas yra smerktinas! Lygiai taip pat kaip ir kasos aparatai, taip ir kita buhalterija ir darbo laiko apskaita turi būt prižiūrima, tuomet geresnis gyvenimas ateis visiems.

    AtsakytiPanaikinti